Torino pao u Milanu
113

Džeko kreator pobjedničkog gola Intera za kraj uspješne 2021. godine

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera su večeras u Milanu savladali Torino rezultatom 1:0, a asistent jedinog pogotka na susretu je bio Edin Džeko.

Inter je od početka susreta 19. kola italijanske Serie A na stadionu "Giuseppe Meazza" napadao, ali je Torino prvi zaprijetio kada je u 18. minuti Marko Pjaca šutirao van kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik pored stative.

U 21. minuti golman Torina Vanja Milinković-Savić je sjajno intervenisao nakon šuta Alessandra Bastonija sa 16 metara, no morao je po loptu u svoju mrežu nakon pola sata igre.

Nakon jedne brze kontre Džeko je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, odigrao povratni pas za Marcela Brozovića koji je inteligentno propustio loptu na koju je natrčao Denzel Dumfries i preciznim udarcem je poslao u gol.

Samo devet minuta kasnije Lautaro Martinez je imao priliku udvostručiti prednost kada je izašao sam na Milinković-Savića, zaobišao ga, ali je šutirao pored gola.

U nastavku susreta vidjeli smo otvoren meč. Kapiten Samir Handanović je spasio Inter u 67. minuti kada je šutirao Saša Lukić, ali je Slovenac sjajno intervenisao.

U 88. minuti vidjeli smo posljednju veliku priliku kada je Alexis Sanchez nakon kontre šutirao sa dvadeset metara, no pogodio je samo stativu gola gostiju.

Inter je na najbolji mogući način završio uspješnu 2021. godinu. Nerazzurri su osvojili titulu prvaka za prošlu sezonu, a također će u 2022. godinu ući kao lideri Serie A.

Naredni meč Inter igra 6. januara u gostima kod Bologne u 20. kolu Serie A.

Rezultat: Inter - Torino 1:0 (Dumfries 30')

Tabela: