Poređenje Marce
0

Dvoboj najvećih: Ronaldo - Messi 15:15

Totalsport
Španska Marca ukazala je na zanimljivu podudarnost. Argentinac Lionel Messi i Portugalac Cristiano Ronaldo u dosadašnjem dijelu sezone postigli su jednaki broj pogodaka, po 15.

Usporedbu dvojice ponajboljih nogometaša svijeta Marca zaključuje konstatacijom da je LM10 ipak uspješniji od CR7, zbog boljeg prosjeka postizanja pogodaka. Messi je, naime, odigrao 14, a Ronaldo 15 utakmica u prva dva mjeseca sezone. Preciznije rečeno, Argentinac je dosad proveo 1.164 minute na terenu, a Portugalac 1.330 minuta. Prosječno Messi zabija svakih 77, a Ronaldo svakih 88 minuta.

''Nastave li kao što su počeli, obojica bi mogli otići preko 50 golova ove sezone'', piše Marca.

U subotu su obojica bili dvostruki strijelci za svoje klubove, najveće rivale španskog nogometa, u 9. kolu Primere. Messi je poentirao u 4. i 64. minuti u domaćoj pobjedi Barcelone protiv Seville 5-0. Ronaldovi golovi bili su važniji, budući da je pogocima u 82. i 86. minuti donio Realu pobjedu 3-1 na gostovanju od Herculesa.

Brojke kažu: Messi je zabio 7 golova u Primeri, 4 u Ligi prvaka, 3 u Superkupu i jedan u prijateljskoj utakmici za Argentinu. Ronaldo je, pak, prema evidenciji Marce, postigao 12 golova u prvenstvu, dva za portugalsku reprezentaciju i jedan u Ligi prvaka.

Ipak, valja upozoriti da Marca bilježi Ronaldu 12 golova u Primeri, dok se u mnogim drugim evidencijama spominje 11 golova, budući da se jedan od njegovih pogodaka tretira i piše kao autogol suparničkog igrača.