Veznjaci pred odlaskom
48

Dvije zvijezde Liverpoola dobile unosne ponude iz Saudijske Arabije

K. H.
Henderson i Fabinho
Henderson i Fabinho
The Athletic javlja da je ekipa Al-Ittihada poslala službenu ponudu na adresu Liverpoola za brazilskog veznjaka Fabinha, a navodi se da je iznos 40 miliona funti.

David Ornstein, ugledni sportski novinar navodi da će se situacija ubrzo riješiti "na ovaj ili onaj način", a da je najveći problem za Liverpool činjenica da ne želi pustiti igrača bez konkretne zamjene.

Dalje navodi kako Redsi u svoje redove žele dovesti igrača Southmaptona Romea Leviju, ali da taj posao još uvijek nije ni blizu realizacije i da je riječ samo o "opciji".

Također, pojavila se i informacija da još jedan tim iz Saudijske Arabije, konkretno Al-Ettifaq kojeg će s klupe voditi Steven Gerrard, želi dovesti kapitena Liverpoola Jordana Hendersona.

Što se konkretno tog posla tiče, Saudijci nude Hendersonu blizu 40 miliona eura po sezoni, što je pet puta više nego što u Liverpoolu zarađuje (osam miliona eura).

Henderson je u Liverpoolu od 2011. godine, a do danas je odigrao 492 utakmice i 2015. godine naslijedio upravo Stevena Gerrarda u ulozi kapetana.