Hasan Salihamidžić
0

Dva dana nakon loma ruke nastavio sam trenirati

Totalsport
Hasan Salihamidžić
Hasan Salihamidžić
"Ugodno sam iznenađen kvalitetom organizacije Wolfsburga. Odmah je jasno da se radi o posebno dobro uređenom klubu", izjavio je bosanski nogometaš Bundesligaša Hasan Salihamidžić.

Popularni "Braco" i dalje trenira sa zagipsanom lijevom podlakticom, koju je slomio tokom jedne pripremne utakmice u Austriji.

"Na početku je bilo bolno, na sad je sasvim dobro. Sada sam se već sasvim privikao. Držao sam da je jako bitno da što više vremena provodem sa saigračima na treningu. To je neophodno posebno kad ste novi u grupi, kad još ne poznajete saigrače. Doktori su mi nakon operacije sugerirali da trčim dvije sedmice i tek se onda priključim timskim treninzima. Rekao sam im: trčat ću dva dana sam i onda nastaviti trenirati sa saigračima. (Smijeh.)"

Na pitanje osjeća li da su ga dostigle godina, popularni je "Braco" kazao: "Logično je da s 34 godine ne mogu napraviti sve ono što sam mogao prije deset godina. Privilegije ne tražim. Svaki igrač u ekipi ima zadatak napraviti svoj posao za timsku dobrobit. Ako netko stariji ne može napraviti isto ono što i netko mlađi, to nije presudno. Presudno je da svi dišemo jednako".

"S oduševljenjem mogu reći da u Wolfsburgu imamo taj slučaj. Stav i moral koji pokazuju mlađi igrači po meni je senzacionalan. Bilo da se penjemo uz planinu ili trčimo šumom, svatko svoje zadatke odrađuje bezpogovorno. To je za svaku pohvalu", zaključio je Salihamidžić.