Nogomet
26

Durak još uvijek slobodan igrač, dobio ponude iz BiH, opcije Grčka i Češka

Piše: D. B.
Dženan Durak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dženan Durak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. nogometaš i bivši mladi reprezentativac BiH Dženan Durak je nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva raskinuo ugovor s aktuelnim prvakom BiH Zrinjskim, nakon čega je postao slobodan igrač. U međuvremenu je dobio ponude klubova iz Premijer lige BiH, a postoji mogućnost odlaska u Grčku i Češku. Gdje će nastaviti karijeru, još uvijek nije siguran.

"Nakon odlaska iz Zrinjskog sam se fokusirao da zaliječim povredu koja me je mučila. Sada je sve uredu i pripremam se invidualno. Imam nekoliko ponuda za nastavak nogometne karijere. Iz Premijer lige su me kontaktirali Vitez i Zvijezda, a moguće je da odem u Grčku ili Češku. Naravno, odlazak u inostranstvo je primamljiv, ali još uvijek ništa nisam odlučio. Sačekat ću još malo jer ima naznaka za još bolji angažman", izjavio je Durak za portal Klix.ba.

U Zrinjskom se nije nametnuo zbog problema s povredama, koje su sada iza njega.

"Došao sam kao veliko pojačanje, čelnici Zrinjskog su me ubijedili da dođem u Mostar iako sam imao i bolje ponude. Pristao sam, dobro je počelo, a onda su uslijedili problemi s povredama. Malo sam igrao u protekloj polusezoni i dosta sam psihički pao zbog toga, posebno jer i nisam dobio pravu priliku od Karačića, ali je sada sve uredu i spreman sam da ponovo pokazujem najbolje od sebe i uživam u nogometu", rekao je Durak.

Dvadesettrogodišnji vezni nogometaš je u karijeri nastupao za mlađe kategorije Freiburga i Željezničara, igrao je i za Olimpic, a njegov posljednji klub je bio mostarski Zrinjski.