Brazilski mediji
0

"Dunga, vrati Ronaldinha u reprezentaciju"

Totalsport
Ronaldinho (Foto: AP)
Ronaldinho (Foto: AP)
Kampanju sa samo jednim ciljem - povratkom Ronaldinha u nogometnu reprezentaciju, pokrenuli su brazilski mediji koje je Milanov vođa zaludio posljednjim izdanjima.

Svojim posljednjim igrama Ronaldinho neodoljivo podsjeća na izdanja iz 2004. i 2005. godine kada je kao Barcelonin igrač proglašavan najboljim svjetskim nogometašem u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Istraživanje koje je tiskani O Globo proveo kazuje da čak 73 posto ispitanih Brazilaca traže povratak Ronaldinha u reprezentaciju. Da je u sjajnoj formi u dresu "rossonera" potvrdio je zaigrani playmaker tima u nedavnoj 4-0 pobjedi protiv Siene u kojoj je sudjelovao sa tri pogotka. Ukupno ih je ove sezone već postigao devet u Seriji A, što je jedan više u odnosu na prošlosezonsko izdanje talijanskog nogometnog prvenstva.

"Ronaldinho ponovno proživljava zlatne godine", naslov je kojim je Brazilčevu posljednju utakmicu popratio O Estado de S. Paulo, dok je GloboEsport.com napisao "Šou za Dungu".

Upravo će Dunga, brazilski selektor, biti taj koji će reći posljednju kad je u pitanju Ronaldinhov povratak u izabrani dres za utakmice Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

"Za njega vrata reprezentacije nisu zatvorena, svi znamo što je kadar učiniti i kakvu razliku stvara svojom igrom", izjavio je nedavno Dunga o igraču kojeg je prošle godine magazin World Soccer proglasio najboljim nogometašem u posljednjih deset godina.

Šta o Ronaldinhu trenutno misli Dunga će imati priliku pokazati 9. februara, kada će se odlučiti za igrače koje će suočiti 2. marta Ircima u utakmici u Londonu.

Svoju je posljednju utakmicu za reprezentaciju Ronaldinho odigrao početkom prošle godine.