Prebacivanje krivice
0

Dunga krivi Portugalce za grubu utakmicu, Queiroz Brazilce

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U prvih 45 minuta dvoboja trećeg kola grupe G Svjetskoga nogometnog prvenstva u Južnoj Africi između Portugala i Brazila u Durbanu (0-0), meksički je sudija Benito Archundia pokazao sedam žutih kartona.

"Mi smo se već prije ove utakmice kvalificirali u osminu finala, tako da ne znam zašto je utakmica bila nervozna. Zbog nas sigurno nije. Pitajte to portugalskog selektora Queiroza. Morate pogledati samo broj odnosa kartona (4-3 za Portugal, op. a.) i bit će vam jasno ko je bio grublji", izjavio je selektora Brazila Carlos Dunga dodavši:

"Mi uvijek želimo pobijediti. Nismo sretni ovim rezultatom. Pokušavali smo napadati do samog kraja. Portugalci su se branili. Kad ekipe, ma kakve one bile, igraju protiv Brazila, strategija je uvijek odbrana. To je normalno", rekao je Dunga.

Carlos Queiroz otklonio je Dungine optužbe za grubu igru svojih igrača kao neosnovanu, a nije se složio niti s novinarima:

"Pitanje o grubosti morate postaviti Brazilcima. Mislim da je ovo bio fantastičan spektakl, prava nogometna gozba. Brazil je igrao vrlo jako u prvih nekoliko minuta. Nakon te početne faze dominacije, mi smo polako počeli kontrolirati utakmicu, napadati s posjedom lopte u nogama. Napadali smo, branili se, pa opet obrnuto. Bila je to velika nogometna utakmica koju su nogometaši obiju timova odigrali odlično."

Brazilski golman Julio Cesar izjavio je da nije obnovio povredu leđa, te da suspenzor preko gornjeg dijela tijela nosi samo zato da se bolje zaštiti i brani opušteniji.

Također, u brazilskom je taboru na kritiku naišla FIFA-ina odluka da trofej namijenjen igraču utakmice dodijeli Cristianu Ronaldu.

" Svaka čast i FIFA-i i Ronaldu, no u toj odluci nema pravde", rekao je Brazilac Lucio, koji osjeća da je sam zaslužio nagradu.

S njim se služio i trener mu Dunga:

"Kao brazilski selektora dao bih taj trofej Luciju jer je dobio svaki duel s portugalskim nogometašima. Presjekao je loptu u svakom pokušaju. Očito je prema kriterijima ljudi u FIFA-i Ronaldo pokazao više. Po meni nije pokazao ništa, osim vrhunskih tehničkih sposobnosti."