Nogomet
0

Drugo pretkolo Lige prvaka: Zrinjski spremno dočekuje favorizovani Maribor

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši mostarskog Zrinjskog odigrat će večeras na svom terenu prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Maribora. U taboru Plemića naglašavaju kako je aktuelni slovenski šampion favorit, ali da nije nesavladiv.

U gradu na Neretvi vjeruju da uz maksimalan angažman svih aktera i pomoć sa tribina mogu savladati ekipu koja je prije dvije godine iz istog takmičenja eliminisala sarajevski Željezničar.

“Respektujemo Maribor klub koji već godinama ima primat u Sloveniji i koji je u minulim godinama ostvario kvalitetne rezultate u Ligi prvaka i Evropskoj ligi. Imaju ulogu favorita, ali to ne znači da ih se plašimo ili da ih ne možemo eliminisati", kazao je na konferenciji za novinare strateg Plemića Branko Karačić.

Dodao je kako je prikupio dosta informacija od Ante Čačića, bivšeg trenera zagrebačkog Dinama i Maribora.

Nogometaš mostarskog tima Daniel Graovac također je sa respektom govorio o timu sa Ljudskog vrta.

"Pripreme su prošle u najboljem redu, ekipa je spremna i nestrpljivo čekamo utakmicu protiv slovenskog prvaka. Imamo kvalitetan tim, na svakoj poziciji po dva ili tri dobra igrača. Maribor je favorit, a mi ćemo dati sve od sebe za dobar rezultat pred uzvrat. Mislim da će prva utakmica biti teška s obzirom na veliki ulog", kazao je Graovac za Klix.ba.

U taboru Viola naglašavaju kako poštuju bh. šampiona, ali da vjeruju kako će iz dvomeča sa Plamićima izaći kao pobjednici. Napadač Nusmir Fajić istakao je kako Zrinjski posebno dobro igra kada je domaćin.

"Mostarci na svom terenu pružaju dobre partije i neće nam biti lako. Ipak, kvalitet je na našoj strani i to će biti odlučujuće", kazao je nekadašnji nogometaš Travnika i Mure.

Utakmica Pod Bijelim brijegom počinje u 19:30 sati, a sudit će je Del Cerro iz Španije.