Pokrenuta istraga
29

Druga strana spektakla u Londonu: Englezi istražuju incident između igrača Arsenala i Liverpoola

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometni savez Engleske (FA) istražuje incident koji se desio na utakmici engleskog Premiershipa između Arsenala i Liverpoola (3:2), a u kojem su učestvovali nogometaši Gabriel Magalhaes i Jordan Henderson, javlja britnaski Sky Sports.

Oni navode da je glavni sudija tog meča Michael Oliver u svom izvještaju naveo da se na spomenutom susretu desio incident, a on je nakon kraja utakmice prišao obojici igrača i zatražio njihove izjave o događaju koji se desio.

To je, prema pravilima u Engleskoj, prvi korak ka pokretanju disciplinskog postupka protiv njih, a britanski novinari odmah su uputili pismo Nogometnom savezu Engleske, no nisu dobili odgovor šta je predmet ispitivanja, iako im je poručeno da će istraga biti pokrenuta.

"U toku narednih dana sprovest ćemo istragu poslije koje ćemo imati više inforamcija, a tada ćemo moći nešto više da vam kažemo", saopćili su iz FA-a.

Čak se i na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama može vidjeti razočarano lice Roberta Firmina, saigrača Hendersona iz Liverpoola, a što asocira na to da je Henderson uvrijedio igrača Arsenala.

Također, nakon utakmice izjave o spomenutom incidentu su dali menadžeri Mikel Arteta i Jurgen Klopp, a tamošnji mediji pišu da će se sigurno gledati snimak s utakmice i da će biti angažovan čitač s usama, kako bi se moglo procijeniti šta se između ova dva igrača desilo.

Podsjećamo, Arsenal je u fantastičnom meču slavio rezultatom 3:2, a golove za Topnike postigli su Saka (2x) i Martinelli. Za Liverpool su pogađali Nunez i Firmino. Arsenal se tom pobjedom vratio na prvo mjesto na tabeli, dok je Liverpool ostao na razočaravajućem 10. mjestu.