Zadnja utakmica 1. decembra
0

Donovan: Treba mi odmor od nogometa, možda odem zauvijek

Totalsport
Landon Donovan
Landon Donovan
Landon Donovan, 30-godišnji kapiten LA Galaxyja, u intervjuu za LA Times je obznanio nesigurnost u vezi sa svojom profesionalnom budućnošću.

"Potrebno mi je vrijeme van nogometa. Uzet ću tačno onoliko vremena koliko mi je potrebno za odluku kada ću biti spreman za povratak. Ne mogu staviti neki vremenski okvir. Možda će mi za povratak trebati dvije sedmice, možda dva mjeseca, a možda godina ili dvije. A možda se nikad i ne vratim. Ne znam", rekao je Donovan, najbolji strijelac u historiji američke reprezentacije sa 49 pogodaka u 144 nastupa.

"Znam šta osjećam, kroz šta prolazim. Ako se jednog dana probudim i kažem sam sebi da želim opet igrati nogomet, onda ću opet biti na igralištu za manje od jednog sata. No, ako se jednog dana probudim i opet kažem sam sebi da je bilo dovoljno, onda ću o tome obavijestiti one ljude koji to trebaju znati i okrenuti se drugim stvarima u životu", dodao je Donovan.

Njegov LA Galaxy će 1. decembra na svom Home Depot Centeru igrati veliko finale MLS lige protiv Houstona. Isti klubovi borili su se i prošle sezone u finalu. LA Galaxy je tada slavio 1-0.

Donovanov saigrač David Beckham nedavno je objavio kako će utakmica protiv Houstona 1. decembra biti njegova zadnja utakmica za kalifornijski klub, kojeg će nakon toga napustiti.