Nogomet
0

Donovan: Beckham je loš saigrač

Totalsport
David Beckham i Landon Donovan
David Beckham i Landon Donovan
Kapetan Los Angeles Galaxyja i jedan od najboljih američkih nogometaša svih vremena, Landon Donovan, oštro se obrušio na svog slavnog Davida Beckhama, kazavši kako je Englez loš saigrač.
  • Sve što smo očekivali od njega je da se posveti našoj momčadi. No, kako je vrijeme prolazilo, pokazalo se da to neće biti slučaj, ni na terenu ni izvan njega - kazao je Donovan u jednom odlomku knjige Granta Wahla "Eksperiment s Beckhamom" koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana.

  • Je li razlog tome činjenica da zarađuje toliko novca? Da. Ako vam neko plaća više nego bilo kome drugom u ligi, više nego dvostruko više nego bilo kome drugom, najmanje što očekujete od njega je da se pojavi na svakoj utakmici, bio suspendiran ili ne. Pojavi se i treniraj punom snagom. Pojavi se i igraj punom snagom - poručio je Donovan.

Beckham, koji je prošlu polusezonu proveo na posudbi u Milanu, u Galaxyju zarađuje 6.5 miliona dolara godišnje, dok je drugi najplaćeniji nogometaš američke lige Cuauhtemoc Blanco s platom od 2.94 miliona dolara. Donovana je posebno naljutilo što što se Beckham nije pojavio na utakmici u Houstonu kada nije mogao igrati zbog suspenzije.

  • Ni za jednog drugog kolegu ne mogu reći da je loš saigrač. Moje je mišljenje da je David očito frustriran i nesretan ovdje i da mu se sve ovo čini kao šala - zaključio je Donovan.