"Kiksao" i protiv Monaca
5

Donnarumma na udaru u Francuskoj nakon remija PSG-a s Newcastleom

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski mediji su okrivili Gianluigija Donnarummu za prvi gol koji je PSG primio od Newcastlea, a to znači da je pritisak na italijanskog golmana još veći nakon kritika koje je dobio prošle sedmice.

PSG se može zahvaliti napadaču Kylianu Mbappeu koji je sačuvao nadu u plasman u osminu finala Lige prvaka tako što je pogodio iz kontroverzno dosuđenog penala protiv Newcastlea.

Svrake su povele u prvom poluvremenu golom Alexandera Isaka, koji je pogodio nakon odbijanca. Donnarumma je odbio pokušaj Miguela Almirona, no nije uspio čvrsto uhvatiti loptu, tako da je Isak pogodio za vodstvo Newcastlea.

Donnarummu su francuski mediji L'Equipe i Le Parisien oštro kritikovali nakon remija PSG-a i newcastea, dobio je ocjenu 3/19 te je izdvojen kao direktni krivac za primljeni pogodak. Le Monde mu de dao istu ocjenu i okrivio ga za grešku prije Isakovog gola kada je Donnarummma dodao loptu Achrafu Hakimiju, što je rezultiralo šansom za Newcastle.

Italijan je "poklonio" pogodak Takumiju Minaminu u pobjedi nad Monacom rezultatom 5:2 prije nekoliko dana, a to je učinio tako što je greškom dodao loptu japanskom nogometašu u svom šesnaestercu.