Treće poluvrijeme na TV1
0

VIDEO / "Dolaze bolja vremena za bh. nogomet" - poručeno sa sastanka u Beču

Sarajevo-x.com
Ekipa TV1 boravila je prošle sedmice u Beču. Novinar Sabahudin Topalbećirević pratio je sastanak Komiteta za normalizaciju i ambasadora bh. nogometa sa predstavnicima FIFA-e i UEFA-e.

Duško Bajević, dan prije sastanka, najavio je da će se razgovarati o ozbiljnim stvarima.

Elvedin Begić, član Komiteta za normalizaciju, naglasio je kako očekuje dolazak boljih vremena za bh. nogomet, dok je Dragan Kulina optimistično istakao kako će delegacija naći izlaz iz neugodne aktuelne situacije.

Predstavnici FIFA-e i UEFA-e jasno su apsotrofirali da se najvažnija sporedna stvar na svijetu u BiH nalazi na raskrsnici. No, rekli su kako se nadaju da će se pronaći rješenje.

Ivica Osim, predsjednik Komiteta, istakao je kako će svi skupa imati još jednu priliku.

“Svi su vodili računa da neko nekoga ne uvrijedi. Niko ne može otići nezadovoljan. Tražio se izlaz. Važno je da počnemo igrati“, rekao je Osim.

Njegov zamjenik Darko Ljubojević izjavio da će delegati morati još jednom dobro razmisliti o svemu, ali se nada da će odluka na kraju biti pozitivna.

Sead Kajtaz, nekadašnji nogometaš Veleža i član Komiteta za normalizaciju, podvukao je kako svi žele da pomognu.

Sergej Barbarez, odmah nakon sastanka izgovorio je znakovitu rečenicu: "Vidim spas bh. nogometa". Podvukao je kako želi pomoći na bilo koji način, ali da će ključna biti Skupština 26. maja.