Zabio se BMW-om u ogradu
31

Dojučerašnji golman iz Premiershipa završio u bolnici nakon nesreće, prijeti mu i tužba

D. P.
Foto: Leeds United
Foto: Leeds United
Mladi norveški golman i član Leedsa Kristoffer Klaesson (23) doživio je saobraćajnu nesreću nakon koje je hospitalizovan, ali je na svu sreću sve u redu prema prvim informacijama.

Klaesson je prebačen u bolnicu nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila večeras u norveškom gradu Bergeru. Golman Leedsa je svojim vozilom BMW M5 CS udario u zaštitnu ogradu.

Odmah ga je odvezla hitna pomoć u bolnicu, a prema pisanju norveških medija, suočit će se s optužbama zbog nepropisne brzine.

Iz njegovog kluba su potvrdili za Yorkshire Evening Post da je on bio taj koji je upravljao motornim vozilo. Na svu sreću, mladi norveški golman je mogao ustati na noge na mjestu nesreće.

Međutim, odvezen je u bolnicu Akershus iz predostrožnosti. Voditelj istražnog odjela policijske stanice u Lillestromu Bjorn Bratteng je otkrio da je Klaessonu oduzeta vozačka dozvola.

Još uvijek nije ustanovljeno da li je vozio pod dejstvom alkohola, ali mu prijeti optužba zbog neprimjerene brzine.

Klaesson nije prvi golman Leedsa otkako je 2021. godine stigao u klub iz norveške Valerenge. Ipak, kako su mu tek 23 godine, njegovo vrijeme tek dolazi, a s klubom je do prošle godine bio član Premier lige. Leeds je na dobrom putu da se vrati u elitni rang pa bi Norvežanina i naredne godine mogli gledati u najjačoj ligi svijeta.