Bivši ministrant
39

Dječak pred Kovačićem opsovao Boga, igrač Cityja mu održao važnu životnu lekciju

S. G.
Mateo Kovačić ovih je dana nakon finalizacije potpisa sa Manchester Cityjem otišao na kratki odmor u Hrvatsku, tačnije u Šibenik gdje je privukao veliku pažnju javnosti, a pogotovo mališana među kojima je nastala pomama kad su vidjeli veznjaka Građana.
Naime, jedan dječak je u gužvi opsovao Boga, a Kovačić se u žurbi okrenuo prema njemu i jasno mu poručio da ne psuje i da to nije uredu.

Potez novopečenog nogometaša Cityja je za svaku pohvalu jer se ipak radi o djeci kojoj ovakav rječnik jednostavno ne priliči. Snimak se proširio na TikToku, no brzo je obrisan vjerovatno zbog neprimjerenog riječnika.

Osim toga, poznato je da je Kovačić svojevremeno ministrirao u Župi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, a vjera mu je veoma bitan faktor u životu.

Reprezentativac Hrvatske je prije tačno sedam dana stigao u redove aktuelnog prvaka Evrope u transferu vrijednom 30 miliona eura.

Ovo će mu biti drugi klub u Engleskoj nakon Chelseaja, a prethodno je nosio dresove velikana potput Real Madrida i Intera.

Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je dvije medalje na Mundijalima, srebro 2018. u Rusiji i bronzo prošle godine u Kataru.