U Plavom salonu stadiona Grbavica
15

Divjak i Muharemović mališanima podijelili školsku opremu

Klix.ba
(Foto: fkzeljeznicar.ba)
FK Željezničar je danas ugostio Jovana Divjaka i mališane iz udruženja građana Obrazovanje gradi BiH, kojima je uručena školska oprema na druženju u Plavom salonu.

Goste je ispred kluba dočekao direktor Dželaludin Muharemović, koji je najmlađima uručio simbolične poklone iz klupskog fan shopa, a Divjaku dres kluba sa njegovim imenom.

Ovim su započete aktivnosti Plavih u sklopu akcije "Plavo je srce u meni", kojima će Željezničar nastojati da doprinese društvu i lokalnoj zajednici u narednom periodu.

"Veliko zadovoljstvo i čast nam je ugostiti generala Jovana Divjaka i Obrazovanje gradi BiH. Željezničar je uvijek tu za kategorije društva kojima je potrebna naša pomoć. Ovom prilikom smo obezbijedili ruksake i poklon pakete iz našeg fan shopa. Prije dvadesetak dana smo posjetili Udruženje, gdje smo bili iznenađeni obimom njihovih aktivnosti. Nastojat ćemo i u budućnosti na sličan način humanitarno djelovati i u sklopu akcije Plavo je srce u meni pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije", izjavio je Muharemović.

Divjak je upoznao prisutne sa djelovanjem Udruženja.

"Već osamnaest godina ispunjavamo naš cilj, a to je da pružimo mladima sve ono što im lokalna zajednica na pruža. Vodimo računa o njima i stipendirali smo preko 4.000 djece, donirali školski pribor i slali na ljetovanja. Želimo se zahvaliti FK Željezničaru na ovoj akciji. Za kraj bih poželio djeci sretan početak školske godine, uz nadu da ću i naredne godine biti prisutan ovdje na proslavi nove Željine titule", riječi su Divjaka.

Inače, druženju je prisustvovao i bivši trener Željezničara Kemal Alispahić. Treba napomenuti da ovo nije kraj današnjeg djelovanja kroz akciju "Plavo je srce u meni." Gosti Plavih na večerašnjoj utakmici sa Slavijom (19:00 sati) će biti štićenici Dječijeg doma Bjelave.