Nogomet
17

Dino Selimović: U novoj sezoni želimo plasman u Evropu i barem jedan trofej

Piše: D. B.
Dino Selimović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dino Selimović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Aktuelni prvak BiH FK Sarajevo novu sezonu Premijer lige BiH započet će na svom stadionu protiv Drine iz Zvornika. U taboru tima sa Koševa nisu nezadovoljni žrijebom te ističu kako u novoj sezoni žele barem jedan trofej.

"Voljom žrijeba prvo kolo igramo protiv Drine, potom će nam protivnik biti Travnik, a onda ćemo se sastati sa Širokim Brijegom. Žrijeb je takav kakav jeste, mi imamo najviše ciljeve i bit ćemo zadovoljni i sa jednim trofejom, ako ne osvojimo oba. Nećemo ništa obećavati, jer ne znamo ni kako će liga izgledati ove sezone. Šest ekipa ispada, tako da pravila koja su vrijedila ranije više ne vrijede. Minimum koji moramo ostvariti je plasman u Evropu", izjavio je direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Konkurenti za titulu ostaju isti, ali još dva kluba mogu iznenaditi.

"Vjerujem da će i dalje konkurenti za titulu biti Željezničar, Zrinjski i Široki Brijeg, ali ne treba otpisati ni Slobodu i Olimpic. Čeka nas uzbudljiva Premijer liga. Svima želim mnogo sreće i sezonu bez problema", rekao je direktor kluba sa Koševa.

Prva utakmica u novoj sezoni će vjerovatno biti odgođena zbog nastupa FK Sarajevo u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv poljskog Lecha.

"Vjerovatno ćemo tražiti odgodu prvog kola zbog nastupa u Ligi prvaka. Tu neće biti problema, već smo razgovarali. Fokusirani smo na utakmicu sa Lechom, vjerujemo da možemo iznenaditi i pozivam navijače da nas podrže", završio je Selimović.