Nogomet
4

Dino Ćorić: Pobjeda nad Zrinjskim bi bila nagrada za uloženi trud

Piše: D. B.
Dino Ćorić
Dino Ćorić
Široki Brijeg u subotu igra hercegovački derbi protiv ekipe Zrinjskog u Mostaru, a nogometaš gostiju Dino Ćorić se nada pobjedi svog tima, aktuelnog lidera na tabeli BHT Premijer lige BiH.

"Odmorili smo se i dobro pripremili za posljednju utakmicu u ovoj polusezoni. Čeka nas teška utakmica protiv Zrinjskog, u kojoj bi pobjednika mogao odlučiti jedan gol. Naš cilj je osvojiti tri boda u svakoj utakmici, ali to nekad nije moguće. Pokazali smo da znamo igrati i protiv Plemića idemo na pobjedu. Vjerujem da strpljivom igrom možemo doći do trijumfa", izjavio je Ćorić za portal Klix.ba.

Širokobriježani će za utakmicu imati sve igrače na raspolaganju osim Ivice Džidića.

"Džidić je povrijeđen, dok je ostatak ekipe spreman za utakmicu. S nestrpljenjem čekamo susret sa Zrinjskim", rekao je nogometaš Širokog Brijega.

Izdvojio je dva posebno opasna igrača Plemića.

"Zrinjski ima odlične pojedince na koje moramo obratiti pažnju, posebno to važi za Stevu Nikolića i Ivana Crnova, no, ako mi budemo pravi, nećemo imati problema", smatra Ćorić.

Uspješnu polusezonu Širokobriježani žele završiti pobjedom nad glavnim rivalom za titulu.

"Zadovoljni smo učinkom u ovoj polusezoni i pobjeda nad Zrinjskim bi bila nagrada za uloženi trud", jasan je bio dvadesetčetverogodišnji krilni nogometaš.

On vjeruje da se Široki Brijeg može okititi titulom.

"Možemo do trofeja na kraju sezone, ali trebamo ići iz utakmice u utakmicu. Samo tako možemo do uspjeha. Najveći rivali su nam Zrinjski, Sarajevo i Željezničar", završio je Ćorić.

Utakmica Zrinjski - Široki Brijeg se igra u subotu od 13 sati.