Nesvojstvena situacija
53

Dinamo u finansijskim problemima, igrači nisu dobili dvije plate

S. G.
Iako već godinama važe za daleko najuspješniji i najstabilniji klub u Hrvatskoj i regiji, zagrebački Dinamo našao se u problemima finansijske prirode.

Kako prenose mediji u susjedstvu, rukovodstvo Dinamo kasni s isplatom plata igračima. Radi se o drugoj od četiri rate za ovu godinu, koja je trebala biti isplaćena krajem prošlog mjeseca.

Očito su se pojavili problemi s tekućim novcem na Maksimiru dok se čekaju unosni transferi, odnosno prodaje reprezentativaca Livakovića, Ivanušeca, Petkovića i Šutala.

Dok traju pregovori s potencijalnim kupcima, Dinamo bi finansijsku rupu mogao zatvoriti kreditom čije brze otplate ne garantuju samo najavljeni transferi već i lijepe vijesti vezane za transfere Brozovića u Al Nassr i Kovačića u City.

Od tih bi transfera kasa kluba sa Maksimira trebala biti punija za oko tri milijuna eura, dok bi dodatni milioni mogli stići u slučaju prodaje Gvardiola.

Do tada ostaje činjenica da Modri očigledno imaju problem s isplatom plata, što sigurno nije idealna slika kluba na startu sezone.