Konferencijska liga
0

Dinamo slavio u Španiji i priredio pravu senzaciju te stekao veliku prednost pred revanš

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši zagrebačkog Dinama su u prvoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige ostvarili fenomenalan rezultat pobijedivši Betis na stadionu Benito Villamarin rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme je okončano bez pogodaka, a Modri su u vodstvo došli u 76. minuti susreta. Jedan igrač domaćeg sastava je igrao rukom u kaznenom prostoru, a glavni sudija meča Mikola Balakin iz Ukrajine je nakon pregledavanja VAR snimka pokazao na bijelu tačku za Modre.

Siguran realizator najstrožije kazne je bio Bruno Petković koji je pogodio za vodstvo Modrih, a kasnije će se ispostaviti i za konačan rezultat susreta.

Revanš susret je na rasporedu za sedam dana na Maksimiru kada će Dinamo biti domaćin i probati obezbijediti plasman u osminu finala Konferencijske lige.

U preostalim utakmicama Ajax je remizirao na svom terenu sa Bodo/Glimtom, bilo je 2:2, a naš Benjamin Tahirović nije ulazio u igru dok su Servette i Ludogorets također remizirali, bilo je 0:0. Miroslav Stevanović je na terenu proveo svih 90 minuta. U posljednjem meču Maccabi Haifa je pobijedila Gent rezultatom 1:0, a gol odluke je postigao Pierrot.

Rezultat i strijelci:

Betis - Dinamo 0:1 (Petković (p) 76')

Ajax - Bodo/Glimt 2:2 (Van den Boomen (p) 89', Berghuis 90+7' / Gronbaek 16', 64')

Servette - Ludogorets 0:0

Maccabi Haifa - Gent 1:0 (Pierrot 65')