Dešava se
2

Dinamo nije uspio vratiti bivšeg kapitena iz Kine zbog bizarnog propusta

S. G.
Čelnici zagrebačkog Dinama učinili su sve kako bi vratili Arijana Ademija iz Kine gdje trenutno nastupa, ali je transfer propao buvalno u posljednjim sekundama prelaznog roka.

Naime, Dinamo nije uspio vratiti svog bivšeg kapitena zbog vremenske razlike između Hrvatske i Kine u kojoj je u momentu pregovora istekao tok za dovođenje igrača.

Ademi je prethodno sve bio dogovorio s klubom, ali je "zapelo" na pitanju odštete. Kinezi su tražili nešto malo više od jednog miliona eura, a dogovor nije postignut sve dok nije otkucala ponoć u Pekingu pa su pregovori, barem u ovoj fazi, prekinuti.

Makedonski vezista s kineskim klubom ima ugovor do 31. decembra 2025. godine i jasno je da ga neće pustiti previše ispod cijene.

Njegova vrijednost na tržištu kreće se oko 2,5 miliona eura prema Transfermarktu. Za makedonsku reprezentaciju je u 29 nastupa zabio četiri gola, a u karijeri je još nastupao za Šibenik.

U Dinamu je stekao kultni status, a prvak hrvatske je čak nakon njegovog odlaska privremeno povukao iz upotrebe broj 5 kojeg je Ademi nosio na leđima.