"Ako se ikada vratiš..."
0

Dinamo iz poštovanja prema legendi kluba povukao dres s brojem pet iz upotrebe

K. H.
Arijan Ademi u dresu Dinama (lijevo) (Foto: EPA-EFE)
Arijan Ademi u dresu Dinama (lijevo) (Foto: EPA-EFE)
Zagrebački Dinamo povukao je iz upotrebe dres s brojem pet, koji je na leđima nosio donedavni kapiten Arijan Ademi, a takva odluka će na snazi biti sve dok se ovaj nogometaš bude aktivno bavio ovim sportom.

Ademi je 13 godina igrao za popularne Modre, a ranije ovog mjeseca je zvanično napustio klub i otišao u Kinu. Nakon odlaska, Dinamo mu se na ovaj način želi odužiti na svemu što je uradio za klub, iako su svjesni da je u nogometu jako nezahvalno povući iz upotrebe jedan broj.

"Gledajući historiju Dinama i koje su sve legende igrale za naš klub i pritom ostavile veliki trag, GNK Dinamo odlučio je da neće povući niti jedan broj iz poštovanja prema svim velikanima koji su nastupali za naš klub", navodi se na početku saopćenja pa nastavlja i objašnjava:

"Ipak, klub je istovremeno donio odluku da će broj pet biti povučen iz upotrebe u plavoj svlačionici sve dok Arijan Ademi ne odluči da prestane aktivno da se bavi nogometnom, odnosno dok ne završi svoju igračku karijeru. Do tog trenutka Dinamov broj pet biće isključivo rezervisan samo za njega."

Ademi je ukupno za Dinamo od 2010. godine odigrao 359 utakmica, a postigao je 41 pogotka i pri tome upisao 30 asistencija.