Liga prvaka
36

Dinamo ispustio pobjedu kod Shakhtara, Morata donio trijumf Atleticu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Shakhtara i Dinama podijelili su bodove na stadionu Metalista u okviru 3. kola Lige prvaka odigravši neriješeno 2:2.

Domaći su bolje otvorili utakmicu i u 17. minuti su došli do vodstva. Marlos se dobro snašao na desnoj strani i uposlio Konoplyanku koji potom rutinski trese mrežu Modrih.

Probudio se brzo i Dinamo, a da se nisu došli braniti u Ukrajini pokazala je šansa u kojoj se našao Gavranovića sredinom prvog poluvremena.

Nagrada za ofanzivnu partiju stigla je tri minuta kasnije. Olmo je s peterca smireno postigao gol nakon što je Oršić sjajno ubacio s lijeve strane. Ujedno je 1:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

I u nastavku je Dinamo dobro igrao. Dvije dobre prilike propustili su Oršić i Olmo, a u 57. minuti sudija Lahoz je dosudio penal za zagrebačku ekipu, kojeg je kasnije potvrdio i VAR. Siguran s bijele tačke bio je Oršić. Ipak, 15 minuta prije kraja meča Dodo je na asistenciju Patricka postavio konačnih 2:2.

Bh. reprezentativac Amer Gojak igrao je posljednje 22 minute utakmice za gostujući tim, dok njegov saigrač iz kluba i reprezentacije Izet Hajrović nije ulazio u igru.

Dinamo i Shakhtar su tako ostali na drugom i trećem mjestu grupe sa po četiri boda, dok je Manchester City prvi sa šest osvojenih bodova. Večeras se od 21:00 sat sastaju Manchester City i Atalanta.

Tabela:

U drugom meču koji je počeo u 18:55 sati, Atletico je golom Morate iz 78. minute savladao Bayer. Ekipa iz Madrida se, barem na kratko, izdvojila na prvom mjestu sa sedam bodova, ispred drugoplasiranog Juventusa koji ima četiri s utakmicom manje. Nju će odigrati večeras od 21:00 sati protiv Lokomotiva. Bayer je bez bodova.

Tabela: