Liga prvaka
78

Dinamo i Shakhtar remizirali 3:3 nakon nevjerovatne drame u finišu utakmice

N. K.
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Nogometaši Dinama i Shakhtara podijelili su bodove na Maksimiru u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka odigravši neriješeno 3:3.

Gosti su poveli već u 13. minuti nakon što je mrežu Modrih zatresao Alan Patrick, ali je Petković u 25. uspio izjednačiti. U nastavku je Shakhtar bio malo opasniji, ali su domaći izdržali sve nalete. Na kraju su preko Ivanušeca i Ademi uspjeli i preokrenuti, a onda su gosti preko Moraesa i Tetea iz penala u samoj završnici meča došli do konačnih 3:3.

Dinamo i Shakhtar i dalje dijele drugo mjesto na tabeli grupe C sa po pet osvojenih bodova. Manchester City na prvom mjestu ima 10 bodova.

Tabela:

TOK UTAKMICE:

97' - Gotova je utakmica u Zagrebu. Gosti su posljednjim sekundama golom Tetea iz penala došli do velikih 3:3.

93' - GOOOOOL! Smanjio je Shakhtar. Moraes pratvara svoj trud u pogodak za 3:2.

90' - GOOOOOL! Dinamo ovjerava pobjedu. Ademi je ugurao loptu u mrežu za velikih 3:1.

84' - GOOOOOL! Dinamo je preokrenuo. Ivanušec je hladnokrvno gurnuo loptu kraj golmana za erupciju oduševljena na Maksimiru.

79' - Marlos vidi drugi žuti karton u sudijskoj ruci i zna šta je sljedeće. Crveni karton i Marlos je završio s današnjom utakmicom.

76 - Matviienko je sebi oslobodio prostor unutar šestnaesterca, pokupio odbijenu loptu i uputio dobar udarac. Ipak, Livaković je fantastično refleksivno odbranio njegov pokušaj koji je išao nisko po sredini gola.

74' - Moro je isključen. Dobio je crveni karton, nakon dva žuta, i mora napustiti teren.

60' - Leovac je imao veliku šansu u šesnaestercu i odmah je pucao, ali je jedan od odbrambenih igrača Shakhtara skrenuo loptu u stativu.

55' - Igra se izuzetno oprezno u nastavku utakmice. Čini se da obje ekipe čuvaju snagu za samu završnicu meča.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Zagrebu.

45' - Završeno je prvo poluvrijeme u kojem su domaći pokazali više od igre. Međutim, rezultat je 1:1.

41' - Dinamo je tražio penal, ali sudija misli da je to bio ispravan start i igra se nastavlja. Malo kasnije Moro je ružno startovao i sudija Brych mu je bez oklijevanja pokazao žuti karton.

35' - Nešto mirniji period utakmice u kojem vrijedi izdvojiti da je Dilaver zbog oštrog starta dobio javnu opomenu.

25' - GOOOOL! Dinamo je izjednačio. Strijelac je Petković, koji je glavom zatresao mrežu gostiju nakon savršenog centaršuta. Sada je eksplodirao Maksimir.

19' - Dinamo je sada imao veliku priliku za izjednačenje. Petković je pucao nisko po sredini gola, ali šut mu je bio preslab i golman je to lagano odbranio.

13' - GOOOOOL! Shakhtar vodi. Patrick je iskoristio šansu i doveo goste u vodstvo. Prethodno je sjajno po desnoj strani probio Moraes, koji je i upisao asistenciju za Patricka.

10' - Početak utakmice pripao je ukrajinskoj ekipi, koja apsolutno dominira u posjedu lopte, a već su stigli uputiti i dva šuta prema Livakoviću.

1' - Počela je utakmica u Zagrebu.

Treneri oba tima Nenad Bjelica i Luis Castro odlučili su se za startne postave večerašnjeg meča, a vrijedi istaći da u redovima Modrih nikako neće biti bh. reprezentativaca Izeta Hajrovića i Amera Gojaka, koji ima povredu zgloba.

Dinamo: Livaković, Perić, Dilaver, Theophile-Catherine, Leovac, Ademi, Moro, Olmo, Stojanović, Oršić i Petković.

Shakhtar: Pyatov, Ismaily, Matviienko, Kryvtsov, Dodo, Stepanenko, Alan Patrick, Taison, Kovalenko, Marlos i Moraes.

Dinamo i Shakhtar dijele drugo mjesto grupe C s četiri osvojena boda, odnosno pet manje od lidera Manchester Cityja. Sasvim je jasno da će pobjednik večerašnjeg duela biti jako blizu plasmana u osminu finala Lige prvaka.