Nogomet
0

Diatta: Napast ćemo Željezničar na Grbavici, potrebni su nam bodovi

Piše: D. B.
Secouba Diatta
Secouba Diatta
U okviru 16. kola BHT Premijer lige Zvijezda će biti gost Željezničaru na Grbavici. Nogometaš tima iz Gradačca, Secouba Diatta, smatra da je pritisak na Plavim te da će njegova ekipa pokušati to iskoristiti i doći do bodova.

Zvijezda je u 15. kolu poražena na gostovanju kod Viteza i to nakon preokreta protivnika.

"Nažalost, protiv Viteza nismo bili kompletni, imali smo nekoliko povrijeđenih i suspendovanih igrača. Uprkos tome smo igrali dobro i poveli, ali su domaći ubrzo izjednačili. To nas je poremetilo, a šok je bio njihov preokret. Mi smo sigurno bolji od njih, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolja ekipa", izjavio je Diatta za portal Klix.ba.

Utakmica na Grbavici protiv Željezničara nije lak zadatak, no, Diatta vjeruje da Zvijezda može ostati neporažena, iako je za Plave pobjeda imperativ.

"U Dolini ćupova očekujemo otvorenu utakmicu. Napast ćemo Željezničar s namjerom da dođemo do bodova, jer nam nakon poraza od Viteza itekako trebaju. S druge strane, Željezničaru je pobjeda imperativ i bit će pod pritiskom, tako da namjeravamo to iskoristiti. Ne sumnjam da ćemo osvojiti bodove ako budemo pravi na terenu. Uvjeren sam da ih možemo zaustaviti na svakoj poziciji. Sve u svemu, neće biti lako ni nama ni njima", kazao je bivši nogometaš FK Sarajevo i aktuelni član Zvijezde.

Diatta je dodao da Zvijezda ove sezone ne namjerava voditi borbu za opstanak nego tražiti što bolju poziciju u gornjem dijelu tabele.