Ne stišava se bura
3

Diakhaby otkrio koju rasističku uvredu je dobio, Cala tvrdi da Francuz laže i traži izvinjenje

E. B.
Juan Cala
Juan Cala
Još uvijek se ne stišava bura oko skandala koji se desio na utakmici između Cadiza i Valencijekada su gostujući igrači napustili teren zbog rasističkog vrijeđanja njihovog igrača Mouctara Diakhabyja.
Utakmica 29. kola španske La Lige je prekinuta u 30. minuti kada su igrači Valencije napustili teren jer je Juan Cala rasistički uvrijedio Diakhabyja.

Nakon više od 20 minuta pauze susret je nastavljen ali bez Diakhabyja koji je ostao u svlačionici.

Diakhaby je danas objavio i šta mu je tačno Cala rekao. Prema navodima tamnoputog Francuza, Cala mu je poručio da je "crno go*no".

Optuženi Cala je nedugo nakon toga sazvao konferenciju za medije na kojoj je poručio da Diakhaby laže, te je tražio izvinjenje.

"Ne znam je li Diakhaby sve laže ili je pogrešno protumačio moje riječi. Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima, bio u Gvineji... nikada nisam tako nešto ni pomislio nekome reći. U šoku sam. Igramo nogomet bez publike, na terenu je 20 kamera, mikrofoni su tu i sve se čuje na terenu šta pričamo. I niko nije čuo da sam mu to rekao? Ovo je cirkus, a moj advokat već skuplja dokaze za sudski postupak. Ne znam gdje je nestala pretpostavka nevinosti, ovakav linč niko ne zaslužuje. Dat ću vam svima svoj broj mobitela da mi se barem izvinite za sve ovo", rekao je Cala.

Za sada vodstvo španske La Lige nije odredilo da li će Cala biti suspendovan.