Nogomet
1

Di Matteo: Terry je naš vođa, ali zato nije nedodirljiv

Totalsport
John Terry (Foto: Arhiv/AFP)
John Terry (Foto: Arhiv/AFP)
U utakmici 4. kola po grupama Lige prvaka nogometaši Chelseaja su na svom Stamford Bridgeu pobijedili ukrajinski Šahtar 3-2 bez svog nominalnog kapitena Johna Terryja.

Taj 31-godišnji engleski nogometaš je svih 90 minuta sjedio na klupi za rezerve, što je bio dovoljno jak razlog engleskim novinarima da s trenerom Robertom Di Matteom otvore priču na tu temu.

"Ništa se strašno nije dogodilo. Terry i dalje ostaje naš kapiten i vođa, ali to nikako ne znači da je nedodirljiv i da uvijek ima zagarantirano mjesto među najboljih jedanaest. Mora se jednako kao i drugi izboriti i boriti za to", rekao je Talijan.

Inače, Terry je odradio kaznu koju je dobio od strane tamošnjeg saveza (FA), nakon incidenta na rasnoj osnovi, te će biti u kadru za veliki derbi tokom vikenda, domaći ogled protiv Liverpoola (11. kolo).

"Stvarno imam mnogo kvalitetnih nogometaša i to u svakoj liniji ekipe. Dakle, Terryju slijedi borba za poziciju, ali ponavljam, on je moja produžena ruka među igračima i nogometaš u kojeg imam potpuno povjerenje", dodao je Di Matteo, čija se ekipa nalazi na drugom mjestu tabele s bodom manje od vodećeg Manchester Uniteda.