Nogomet
8

Di Maria donio novu pobjedu PSG-u

Piše: O. T.
Di Marija (PSG Twitter profil)
Di Marija (PSG Twitter profil)
U prvoj utakmici 12. kola Ligue 1 PSG je u gostima savladao Rennes rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Di Maria.

PSG-u je ovo šesta uzastopna pobjeda u ligi i još uvijek su neporaženi u prvenstvu, a kada se tome dodaju tri nastupa u Ligi prvaka i u francuskom Super kupu, onda PSG u 16 utakmica ove sezone ne zna za poraz. Bitno je napomenuti da je Ibrahimović meč odgledao sa klupe pošto ga Blanc vjerovatno odmara za meč Lige prvaka protiv Real Madrida naredne sedmice.

I u ovoj utakmici su dominirali na terenu što pokazuje i omjer posjeda lopte koji je na strani PSG-a (60%-40%), kao i broj šuteva (12:6). Ipak, na gol su čekali sve do 75. minute kada je Verratti koji je u igru ušao u 66. minuti poslao dugu loptu za Mouru koji je pronašao Di Mariu, a Argentinac je postavio konačan rezultat.

Dok PSG ima niz nepobjedivosti, na drugoj strani Rennesu je ovo već sedma uzastopna utakmica u prvenstvu u kojoj ne znaju za pobjedu. Čak pet remija i dva poraza u sedam uzastopnih ligaških mečeva ima Rennes koji je trenutno sedmi na tabeli.