Peh za igrača Sarajeva
0

Denis Čomor zbog povrede pet do šest mjeseci van terena

Piše: Dalibor Bošnjak
Denis Čomor (Foto: Klix.ba)
Denis Čomor (Foto: Klix.ba)
Igrač Sarajeva Denis Čomor teško se povrijedio u utakmici šesnaestine finala Kupa BiH u kojoj je Sarajevo savladalo Gradinu rezultatom 1:0.

Čomor je u posljednjih nekoliko mjeseci trpio kritike s tribina zbog svoje igre, ali je u posljednjih nekoliko kola pokazao napredak i postigao prvjenac u bordo dresu u prvenstvenom susretu s Veležom proteklog vikenda. U razgovoru za portal Klix.ba je tada izjavio da je presretan i da je dodatno motivisan da napreduje i pomogne ekipi. No, u utakmici protiv Gradine, koja je odigrana u utorak, teško se povrijedio.

"Nažalost, radi se o ozbiljnoj povredi. Pukao mu je križni ligament, a oštećen je i meniskus. Oporavak će trajati pet do šest mjeseci. Teško mi je jer sam igrao sve bolje, krenuo dobro i u utakmici protiv Gradine, ali eto, peh. Protiv sudbine se ne može", izjavio je vidno potišteni Čomor.

Igrača Sarajeva sljedeće sedmice očekuje operacija, a podršku mu pružaju saigrači, stručni štab i vodstvo kluba sa Koševa.

"Telefon mi stalno zvoni, svi su uz mene, najviše saigrači Asmir Suljić, Sedin Torlak, Amer Dupovac, trener Dragan Jović i direktor Dino Selimović. Ljekar je dobio neke nove preparate i obećao je da će učiniti sve kako bi se što prije vratio na teren. Zahvaljujem se svima na podršci", rekao je Čomor na kraju razgovora.