Nogomet
10

Deni Simeunović: Pobjeda je jedini pozitivan rezultat protiv Željezničara

Piše: D. B.
Deni Simeunović (Foto: Bljesak.info)
Deni Simeunović (Foto: Bljesak.info)
Aktuelni šampion BiH Zrinjski u subotu na stadionu "Pod Bijelim Brijegom" u Mostaru dočekuje ekipu Željezničara. Povratnik u ekipu Plemića, oporavljeni Deni Simeunović, očekuje da će njegov tim ostvariti važnu pobjedu nad Plavim s Grbavice.
Deni Simeunović (Foto: Bljesak.info)
Deni Simeunović (Foto: Bljesak.info)

Simeunović se u ekipu Zrinjskog vraća nakon duže pauze uzrokovane povredom.

"Napokon sam spreman da se vratim na teren nakon pauze koja je trajala dva mjeseca. Imao sam problema s Ahilovom tetivom, ali sam se oporavio. Nadam se da se ta povreda neće vraćati", izjavio je Simeunović za portal Klix.ba.

Iako Plemići imaju snažnog protivnika kakav Željezničar definitivno jeste, za njih je pobjeda jedini prihvatljiv rezultat.

"Željezničar zaista igra lijep nogomet, pratili smo utakmice Plavih. Jasno je da nas čeka teška i tvrda utakmica, ali je za nas pozitivan rezultat samo pobjeda. Kikseva kod kuće više ne smije biti", jasan je bio nogometaš Zrinjskog.

Ekipa Zrinjskog će posebnu pažnju posvetiti napadačkoj liniji Željezničara.

"U napadu su izuzetno opasni, predvodi ih najbolji strijelac lige Bajić. Osim njega, krilni igrači Željezničara će nam vjerovatno stvarati najviše problema. Na taj segment igre moramo obratiti najviše pažnje", rekao je Simeunović.

On vjeruje da Zrinjski može do sva tri boda ukoliko timska igra bude na nivou.

"Naš recept za uspjeh su zajedništvo, jak kolektiv i zajednička borba. Na taj način smo osvojili titulu prošle sezone. U takvoj igri se uvijek istakne neki pojedinac i doprinese još više. Upravo to želimo i protiv Željezničara", kazao je krilni nogometaš Plemića.

Zrinjski oslabljen dočekuje Željezničar jer u ekipi neće biti Ante Radeljića.

"Radeljić će nam nedostajati, ali ko god da ga zamijeni, učinit će sve da posao odradi kako treba", izjavio je Simeunović.

Zrinjski je prošle sedmice dobio novog trenera, a to je Vinko Marinović, koji je ove sezone napravio dobar posao s banjalučkim Borcem.

"Za Marinovića imam samo riječi hvale, kako zbog pristupa igračima, tako i zbog načina rada", otkrio je hrvatski nogometaš.

Zrinjski zaostaje pet bodova za liderom Širokim Brijegom, ali od odbrane titule ne odustaje.

"Naš cilj je sada dalje nego ranije, ali dok postoji šansa, ne treba se predavati. Nas niko ne smije otpisati, to smo pokazali prošle godine", završio je Simeunović.

Utakmica Zrinjski - Željezničar se igra u subotu od 16:30 sati.