Napadač Augsburga
106

Demirović "sanja" plasman Zmajeva na Euro u Njemačkoj: To bi bilo više od ispunjenja sna

E. K.
Demirović u dresu Augsburga (Foto: EPA)
Demirović u dresu Augsburga (Foto: EPA)
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Ermedin Demirović je u razgovoru za augsburg-journal.de govorio i o reprezentaciji naše domovine.

Istakao je da bi za njega bila velika stvar ukoliko se Bosna i Hercegovina plasira na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Napadač i kapiten Augsburga je, inače, rođeni Nijemac, te bi mu zbog toga igranje na Euru u njegovoj zemlji rođenja pričinjavalo veliko zadovoljstvo.

"To bi bila najbolja moguća stvar koja se može desiti. Igranje na Evropskom prvenstvu s Bosnom i Hercegovinom u Njemačkoj, to bi bilo više od ispunjenje sna", rekao je Demirović i dodao:

"Ne mogu čak ni opisati koliko zadovoljstvo bi mi to pričinjavalo".

Zmajevi su nakon šest odigranih utakmica na četvrtom mjestu grupe J sa šest osvojenih bodova. Dosad smo pobijedili dva susreta, a izgubili četiri utakmice.

U oktobru nas očekuje nastavak kvalifikacija, a na rasporedu su domaći susret protiv Portugala i gostujući protiv Lihtenštajna.

Ukoliko ne uspijemo kroz kvalifikacije ostvariti plasman na Euro, imat ćemo još jednu priliku i to kroz baraž kojeg smo već osigurali zahvaljujući dobrim rezultatima u Ligi nacija.