U odličnoj formi
72

Demirović nastavio rešetati mreže u Švicarskoj, s dva gola donio pobjedu lideru

N. K.
Ermedin Demirović (Foto: St. Gallen)
Ermedin Demirović (Foto: St. Gallen)
Nogometaši St. Gallena pobijedili su na domaćem terenu u okviru 28. kola švicarske Super lige ekipu Siona rezultatom 2:1, a junak trijumfa bio je bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Naime, naš napadač je u rasponu od sedam minuta, od 12. do 19., postigao dva pogotka koju su praktično donijela pobjedu St. Gallenu.

Oba pogotka su postignuta na sličan način budući da je Demirović pokazao odlične napadačke karakteristike. Nakon gužvi u šesnaestercu, Demirović je oba puta dobro pratio akciju i zatresao mrežu gostiju.

Sion je u uspio sredinom prvog poluvremena smanjiti na 2:1, ali do izjednačenja nisu mogli. U nastavku meča su čak dobro i prošli jer je St. Gallen imao nekoliko odličnih prilika za postizanje gola.

Demiroviću je ovo bio 11. pogodak u Super ligi u 21 odigranom meču. Tome je dodao i pet asistencija. Inače, ovaj 22-godišnjak će se narednog mjeseca vratiti u matični Alaves budući da se u St. Gallenu nalazi na posudbi.

St. Gallen je prvi na tabeli Super lige s dva boda više u odnosu na Young Boyse, dok je Sion na pretposljednjoj devetoj poziciji.