Tokom meča Sarajeva
203

Delegat o isključenju Hebibovića: Psovao je sudiju, spomenuo i Vicu Zeljkovića

N. K.
Anel Hebibović morao napustiti stadion (Foto: Screenshot)
Anel Hebibović morao napustiti stadion (Foto: Screenshot)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su danas na Gradskom stadionu u Bijeljini u 16. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Radnika rezultatom 1:0, a jedan od detalja koji je obilježio susret osim užasnog terena bilo je isključenje Anela Hebibovića.
Naime, igrao se 68. minut susreta kada je glavni sudija Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora otišao do klupe za rezervne igrače te pokazao crveni karton Hebiboviću.

U izvještaju delegata nakon utakmice detaljno je opisano šta se dešavalo.

"Hebibović je iz tehničkog prostora vrijeđao prvog pomoćnog sudiju gdje mu se obratio riječima: 'Pi..a ti materina, je..m ti majku što nisi mahao.' Nakon isključenja igrač kada je napustio tehnički prostor u ulazu u tunel okrenuo se prema terenu te se obratio riječima: 'J..o vas predsjednik Vico (Zeljković - NS BiH, op.a.) u pi..u' nakon čega je ušao u tunel i napustio granice terena za igru", stoji u izvještaju delegata Siniše Stojčića iz Laktaša.

Njegomirović je na utakmici dodijelio jedan žuti karton Radniku i čak pet Sarajevu. Kod Radnika je "požutio" Vasić, a kod Bordo tima Dupovac, Palić, Cmiljanić, Ševelj i Kurdić.

Inače, Sarajevo se današnjom pobjedom probilo na treće mjesto Premijer lige BiH, a nakon reprezentativne pauze dočekuje Slobodu na stadionu "Asim Ferhatović Hase".