Ogromno razočarenje
10

Del Piero jednostavno detektovao problem u igri Juventusa nakon novog ispadanja u Ligi prvaka

K. H.
Alessandro Del Piero (Foto: EPA-EFE)
Alessandro Del Piero (Foto: EPA-EFE)
Legenda Juventusa Alessandro Del Piero objasnio je razlog poraza Stare dame od Villarreala rezultatom 3:0 kojim je tim iz Torina završio nastup u Ligi prvaka.

U prvom meču odigranom u Španiji rezultat je bio 1:1, no iako se u uzvratu očekivala puno bolja igra Juventusa i prolazak među osam najboljih ekipa u Evropi, Stara dama je u drugom poluvremenu u potpunosti zakazala i Villarreal ih je s tri postignuta pogotka izbacio iz ovog takmičenja.

Razočarenje navijača je, jasno, ogromno, a o svemu govorio je i legendarni igrač ovog kluba Del Piero koji je ujedno i detektovao ključne probleme u Allegrijevom timu.

"Nisu riskirali i lopta se kretala presporo. Vidio sam dobro prvo poluvrijeme, Juventus se dobro branio i Villarreal nije imao mnogo prilika. Nakon toga, isključili su se u drugom poluvremenu i detalji su napravili razliku", kaže Del Piero te dalje objašnjava:

"Nisu imali puno ideja, nisu riskirali u situacijama jedan na jedan i nikada nisu igrali okomito. Ako želite napraviti priliku i opasnost, onda se lopta mora brže kretati."

Mediji u Italiji navode da je Del Piero bio u trening centru Juventusa i da je igračima uoči utakmice pružio podršku pred ovaj meč, no da u toku utakmice nije bio na stadionu i da je utakmicu komentarisao iz studija Sky Sportsa u Milanu.