Sarađivali u Realu
26

Del Bosque: Ronaldo Nazario je bio zvijer uprkos povredama

D. B.
Foto: Marca
Foto: Marca
Legendarni španski trener Vicente del Bosque je čovjek koji je doveo Ronalda Nazarija u Real Madrid iz Intera 2002. godine te ga je oduvijek smatrao fenomenalnim igračem.

Ronaldo je imao sjajan karakter te se brzo uklopio u ekipu Real Madrida uz ostale zvijezde poput Raula Gonzalesa, Fernanda Hierra, Zinedinea Zidanea, Luisa Figa i ostale. Del Bosque se rado prisjeća vremena kada je Brazilac bio u madridskom klubu.

"Bio je igrač kojeg su svi voljeli u klubu i izvan njega, zaista je bio bio sjajna osoba, neko ko nije volio vidjeti ljude da tuguju. Prema nama se ponašao sjajno, bio je jedan od igrača koji čine tim boljim. Također, bio je sjajan vođa, zbog svog talenta i dobrote", izjavio je Del Bosque.

Ronaldo je pomogao Realu da osvoji prvenstvo te sezone nakon koje su klub ipak napustili Del Bosque i Hierro.

Brazilac je u Real došao kao svjetski prvak jer je tu titulu osvojio s Brazilom u Japanu pobjedom nad Njemačkom u finalu. Postigao je dva gola nakon oporavka od teške povrede zbog koje je pauzirao gotovo dvije godine. Teško je i zamisliti koliko bi dobar bio da nije bilo te povrede. Del Bosque vjeruje da bi bio uspješniji i od Cristiana Ronalda.

"Da nije imao te povrede, bio bi čak i bolji od Cristiana, siguran sam u to. Te povrede su utjecale na njegove performanse jer su bile zaista ozbiljne. Ipak, uprkos tome, bio je zvijer, fenomenalan igrač", kazao je slavni trener.

Ronaldo je danas predsjednik Real Valladolida.

"Nikad nisam mogao ni zamisliti da će imati takvu ulogu, ali je očigledno sposoban za to jer je veoma iskusan. Siguran sam da će biti uspješan", završio je Del Bosque.