Liga prvaka
21

Dedić i Salzburg podbacili protiv Španaca, 75 hiljada navijača u Berlinu "zanijemilo" u 94. minuti

S. G.
(Foto: EPA-EFE)
U terminu od 18:45 sati odigrane su prve dvije utakmice drugog kola Lige prvaka u kojima su gledaoci itekako mogli uživati.

Red Bull Salzburg našeg Amara Dedića za razliku od prvog kola i pobjede u Lisabonu večeras podbacio pred svojim navijačima.

Savladao ih je Real Sociedad na domaćem terenu s 2:0, a austrijski tim za 90 minuta je u okvir gola šutirao tek jednom.

Gosti su poveli u sedmoj minuti golom Mikela Oyarzabala, da bi Brais Mendez povećao prednost na 2:0 za goste u 27. minuti. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

U nastavku je arbitar dosudio penal za domaće nakon što je u kaznenom prostoru gostiju pao Šimić, ali je nakon konsultacije s VAR-om odluka poništena.

Do kraja meča tim iz Baskije je mirno i iskusno priveo meč kraju protiv mladog tima RB Salzburga.

Bh. reprezentativac je i u ovom meču bio kapiten austrijskog prvaka za kojeg je odigrao svih 90 minuta.

U drugoj utakmici večeri u Berlinu pred 75 hiljada fanatičnih navijača viđen je istinski spektakl.

Union Berlin je ovaj meč igrao na stadionu Herthe, svog najvećeg rivala, gdje je ponovo doživio nesretan poraz u elitnom takmičenju od ekipe Brage.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Nijemci su poveli s 2:0 nakon dva brza gola Sheralda Beckera u razmaku od svega sedam minuta. Do kraja prvog dijela Niakate je smanjio rezultat.

U nastavku potpuni preokret. Prvo je Bruma u 51. minuti postigao gol o kojem će se dugo pričati i Portugalcima donio poravnanje.

Hirurški preciznim udarcem pogodio je mrežu sa nekih 25 metara, da bi u sudijskoj nadoknadi uslijedio šok za domaće.

Castro je sjajno zabio u 94. minuti i tako Union Berlinu nanio drugi vezani poraz u Ligi prvaka golom u nadokandi vremena nakon što ih je i Real savladao na isti način u 1. kolu.