"Razmijenili smo nekoliko riječi"
0

De Rossi: Nisam u svađi s Balotellijem

Klix.ba
Daniele De Rossi
Daniele De Rossi
Italijanski reprezentativac Daniele de Rossi je negirao da je u svađi sa svojim saigračem iz reprezentacije Mariom Balotellijem.

Njihov odnos je narušen tokom četvrtfinalne utakmice Eura protiv Engleske u Kijevu te su na poluvremenu te utakmice počeli diskusiju na putu prema svlačionici. Na kraju ih je smirivao Antonio Cassano, a De Rossi sada tvrdi da to nije bilo ništa ozbiljno, kao i da nije bilo fizičkog kontakta između njih.

"Da, razmijenili smo nekoliko riječi. Možda smo bili nešto glasniji zbog adrenalina, ali i zbog toga što je oko nas bilo živo. Osim toga, bili smo i udaljeni jedan od drugog, tako da smo morali biti glasniji. No, sve priče o svađi između nas dvojice jednostavno nisu tačne", rekao je De Rossi.

Dodao je kako su nakon toga otišli u svlačionicu, gdje su razgovarali isključivo o tome kako će igrati u drugom poluvremenu. "I, Mario je bio još bolji u drugom poluvremenu, a odlično je odigrao protiv Engleske. Ne mislim da Mario ima težak karakter, uopće. Smatram da, kad govorimo o njemu, trebamo isticati to da je on zaista dobar fudbaler", zaključio je De Rossi, napominjući kako nema nikakvih problema s Balotellijem.

Italija večeras u Varšavi od 20:45 sati igra polufinale Eura protiv Njemačke.