Zalijepljena na peškir
0

De Gea imao ceduljicu s uputama kako igrači Villarreala šutiraju penale, ali nije mu pomogla

H. H.
Ceduljica s imenima nogometaša Villarreala na peškiru Davida De Gee (Foto: Twitter)
Ceduljica s imenima nogometaša Villarreala na peškiru Davida De Gee (Foto: Twitter)
Golman Manchester Uniteda David de Gea na peškiru je imao zalijepljenu ceduljicu s imenima nogometaša Villarreala i uputama kako šutiraju penale, ali ni to mu nije pomoglo u penal seriji finala Evropske lige.

Nogometaši Villarreala osvojili su Evropsku ligu nakon što su u finalu u Gdanjsku pobijedilli Manchester United boljim izvođenjem jedanaesteraca 11:10 i to nakon što je u regularnom toku meča i poslije produžetaka bilo 1:1.

Bila je to jedna od najnevjerovatnijih penal serija ikada viđenih u evropskim klupskim takmičenjima, pogotovo u finalnim mečevima, a o tome svjedoči i činjenica da su jedanaesterce izvodili i golmani.

Upravo je golman Villarreala Geronimo Rulli postigao odlučujući gol, a zatim je odbranio jedanaesterac golmanu Uniteda Davidu de Gei i postao junak španskog kluba.

Prethodno su u maratonskom izvođenju penala svi igrači oba tima bili sigurni, a tragičar je bio David de Gea koji nije uspio zaustaviti nijedan udarac nogometaša Villarreala, a potom je promašio penal.

Prema pisanju britanskog Sky Sportsa, golman Manchester Uniteda imao je zalijepljenu ceduljicu s imenima nogometaša Villarreala i uputama kako šutiraju penale, ali uzalud.

Mario Gaspar, Raúl Albiol, Pau Torres, Dani Parejo, Gerard Moreno, Paco Alcácer, Coquelin, Moi Gómez i Raba bila su imena igrača Villarreala pored kojih su stajale i instrukcije kako šutiraju jedanaesterce, ali De Gea svejedno nije uspio zaustaviti nijedan njihov pokušaj.

Inače, statističari su izračunali da španski golman nije odbranio nijedan penal od 2016. godine, a u tom periodu, računajući i sve jedanaesterce protiv Villarreala, primio je čak 36 golova s bijele tačke.