Nakon teškog poraza
16

De Bruyne "slomio kičmu" defanzivcu Uniteda, navijači traže od Jonesa da se penzioniše

K. H.
Kevin De Bruyne (Foto: AFP)
Kevin De Bruyne (Foto: AFP)
Navijači Manchester Uniteda uputili su salvu kritika na račun defanzivca Crvenih đavola Phila Jonesa nakon poraza u gradskom derbiju od Cityja rezultatom 3:1 u prvom susretu polufinala engleskog Liga kupa.

Jones je jedan od krivaca za treći pogodak koji su Građani u ovom meču postigli i to nakon što ga je Kevin De Bruyne sjajno predriblao u kaznenom prostoru Crvenih đavola, a nakon što je De Gea odbranio udarac Belgijanca, lopta je pogodila u nogu Pereiru i nesretno završila u mreži Manchester Uniteda.

[TWITTER]1214652662605631489[/TWITTER]

Upravo je Jones okarakterisan kao najlošiji igrač Manchester Uniteda u ovom meču i navijači su na društvenim mrežama uputili niz kritika na njegov račun, a neki su otišli toliko daleko da su tražili od ovog defanzivca da se oprosti od igranja nogometa.

Manchester United u posljednje vrijeme ima velike probleme u igri i rezultati kluba su daleko od očekivanja navijača, a nakon poraza od Manchester Cityja sve glasnije se priča i o odlasku Ole Gunnara Solskjaera s klupe najvećeg engleskog kluba.

Tim s Old Trafforda trenutno je na petoj poziciji u Premiershipu sa 31 osvojenim bodmo, pet manje od Leicestera koji je na četvrtom mjestu i jedan više od Tottenhama koji je šestoplasirani.