Arteta ostavio igrače
12

David Luiz produžio ugovor s Arsenalom, Topnici potpisali još dva nogometaša

K. H.
David Luiz (Foto: EPA-EFE)
David Luiz (Foto: EPA-EFE)
Brazilski štoper David Luiz potpisao je novi jednogodišnji ugovor s Arsenalom, dok su dugoročne ugovore potpisali Pablo Mari i Cedric Soares.

Luizu je ovo ljeto isticao ugovor s Topnicima, a nakon višemjesečne sage da li će dobiti dvogodišnji ili jednogodišnji ugovor, odlučio je prihvatiti ponudu čelnika kluba i pristati na njihove uslove.

Iako je u početku tražio veću sigurnost, odnosno ugovor na dvije godine, Luiz je nakon katastrofalne partije protiv Manchester Cityja kada je ušao s klupe, pogriješio za prvi gol, napravio penal i dobio crveni karton, prihvatio jednogodišnji ugovor i naredne sezone opet će igrati u dresu londonskog kluba, što je bila velika želja trenera Mikela Artete koji ima izuzetno visoko mišljenje o ovom štoperu.

S druge strane, Arsenal je otkupio ugovor Pabla Marija, Brazilca koji je u klub stigao iz Flamenga na šestomjesečnu posudbu, a transfer ovog štopera na kraju će ih ukupno koštati 15 miliona eura.

On je potpisao ugovor na četiri godine, baš kao i Cedric Soares, bivši desni bek Southamptona i reprezentacije Portugala koji se također uspio izboriti za ugovor u ovom klubu.