Nije krio zadovoljstvo
7

Dardai o Tabakoviću: Sretni smo zbog njega, sanjao je da igra za Bosnu i Hercegovinu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bosanskohercegovački napadač Haris Tabaković dobio je poziv selektora Bosne i Hercegovine Save Miloševića za novembarski ciklus kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Trener berlinskog sastava Pal Dardai je prvobitno na šaljiv način prokomentarisao Tabakovićev poziv među Zmajeve istakavši da je on vrhunski trener jer je napravio reprezentativca od njega.

"Ja sam vrhunski trener, napravio sam reprezentativca od Harisa Tabakovića, sportski direktor također što ga je doveo", kazao je mađarski stručnjak kroz smijeh dok je razgovarao sa sportskim direktorom kluba Benjaminom Weberom.

U berlinskom klubu nisu krili zadovoljstvo što je Tabaković pozvan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine te su rekli da je on to zaslužio.

"To je bio njegov san i mi ga podržavamo. Sretni smo što smo pomogli da uradi nešto tako jer postiže golove ovdje i radi vrhunski posao za ekipu, posebno defanzivno", dodao je 47-godišnji stručnjak.

"On je to jednostavno zaslužio zbog svojih predstava", poručio je Weber.

Sam Tabaković je u nedavnom razgovoru za Kicker istakao da je bio svjestan da će jednom doći trenutak da će morati izabrati reprezentaciju te da je sretan što će moći igrati prvu utakmicu za BiH.

"Uvijek sam govorio da volim obje reprezentacije i da ih nosim na prsima. Igrao sam za omladince reprezentacije Švicarske, dali su mi mnogo toga, ali imam povezanost i sa BiH. Bio sam svjestan da ću u jednom trenutku morati donijeti odluku i veoma sam sretan što ću moći igrati prvu utakmicu za Zmajeve", rekao je Tabaković koji je u Herthu stigao iz bečke Austrije.

Zmajeve očekuju dvije utakmice u novembarskom ciklusu kvalifikacija za Euro i to protiv Luksemburga 16. novembra te Slovačke tri dana kasnije.