Nogomet
0

Danijel Miličević za Klix.ba: U Belgiji se mnogo priča o mom prelasku u Palermo

Klix.ba
Danijel Miličević
Danijel Miličević
Jedan od najboljih veznih igrača u Jupiler ligi Belgije, Danijel Miličević koji je prije četiri mjeseca u izjavi za Klix.ba potvrdio da ima želju jednog dana postati reprezentativac BiH ukoliko bi to postala realna opcija, nalazi se na listi želja italijanskih klubova Palerma i Genove.

Devet pogodaka i osam asistencija ove sezone postignutih u dresu Genta probudili su interes klubova iz Italije. Palermo je prema tvrdnjama italijanskih medija spreman izdvojiti oko milion eura za Miličevićeve usluge.

"Iskreno, o tome malo znam. U Belgiji se u posljednje vrijeme naveliko piše da prelazim u Palermo. Znam da su predstavnici tog kluba dolazili da gledaju našu utakmicu protiv Club Bruggea", izjavio je Miličević za Klix.ba.

Gent ima velike izglede da postane novi prvak Belgije. Krupan korak ka tom cilju ostvaren je sinoćnjim trijumfom nad Anderlechtom. Gent je pobijedio 2:1, a pobjedonosni pogodak postignut je u samom finišu meča nakon asistencije upravo Danijela Miličevića.

"Prišli smo Anderlechtu na svega dva boda i do kraja je sve moguće. Za nas će ključne biti dvije predstojeće utakmice", smatra Miličević.

Danijel je porijekom iz Ugljevika, a u nedavnom razgovoru otkrio je da je vlasnik pasoša Bosne i Hercegovine kojeg namjerava produžiti u ovom mjescu kada će posjetiti rodni grad.