Rize prijeti Feneru
376

Dal Varešanović najavio okršaj sa Edinom Džekom: Veliki dan za mene i bh. nogomet

H. H.
Dal Varešanović i Edin Džeko (Foto: Montaža / Instagram)
Dal Varešanović i Edin Džeko (Foto: Montaža / Instagram)
Dal Varešanović, 22-godišnji veznjak Rizespora, najavio je orkšaj protiv Fenerbahčea i Edina Džeke, istakavši divljenje prema našem najboljem igraču.

Varešanović je u intervju za Hurriyet kazao da Rizespor kao novi prvoligaš želi pomrsiti račune velikim timovima, a da su do sada pokazali da to mogu učiniti.

"Prije svega, mislim da smo u dobroj poziciji u ligi. Mi smo nova ekipa i još nam treba vremena da se stvari poslože. Da smo bili spremniji, mislim da bismo sakupili više od ovih 11 bodova", kazao je Varešanović, te se osvrnuo na predstojeću utakmicu.

"Naš cilj je da zaustavimo velika imena u Fenerbahčeu i igramo kao tim. Fenerbahče je tim pun dobrih i sjajnih igrača, te je veliki klub. Izaći ćemo na teren i pokušati da damo sve od sebe kao tim. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i zaustavimo njihov niz pobjeda. Bilo je jako važno igrati protiv tima kao što je Trabzonspor i tamo pobijediti. Mislim da smo u utakmici Trabzonspora pokazali šta možemo na terenu. Nadam se da ćemo moći pokazati kvalitetnu igru i protiv Fenera, jer želimo u nedjelju naveče napustiti Istanbul s pozitivnim rezultatom", riječi su našeg reprezentativca.

Neizostavna tema svakako je bio i Edin Džeko, kao najveća zvijezda Fenerbahčea.

"Edin Džeko je velika legenda i u mojoj zemlji i u Evropi. On je bio jedan od mojih idola iz djetinjstva. Igrao sam s njim u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Za mene je to odlična prilika da igram protiv njega. Dijeljenje terena sa njim biće veliki dan za mene, iako smo rivali. Također mislim da će to biti veliki dan za bh. nogomet jer Džeko je odličan igrač", rekao je Varešanović koji je u prvih šest utakmica postigao dva gola za Rizespor.

Utakmica između Fenerbahčea i Rizespora na programu je u nedjelju s početkom u 15 sati.