Vidno nezadovoljan
16

Da li ste vidjeli nešto slično? Ljut na sebe, Leao nije želio nagradu u Ligi prvaka

D. P.
Leao je prvo pokazao magiju, a onda se obrukao u istom napadu (Foto: Screenshot)
Leao je prvo pokazao magiju, a onda se obrukao u istom napadu (Foto: Screenshot)
Najveća zvijezda i po protivnike najopasniji nogometaš Milana Rafael Leao nije želio primiti nagradu za najboljeg igrača utakmice protiv Newcastlea u Ligi prvaka.

Iako je i u utakmici protiv Newcastlea (0:0) imao nekoliko sjajnih prodora i poteza, Leao je u nekoliko akcija upropastio situacije koje su mogle dovesti do gola za pobjedu Rossonera.

Prema riječima ugledne Gazzette dello Sport, koja se nalazila na mjestu događaja, ljut na sebe, odbijao je poslije meča primiti nagradu za najboljeg igrača utakmice u izboru UEFA-e.

Gazzetta je podsjetila na situaciju iz 34. minute kada je Portugalac sjajnim prodorom nanizao sve odbrambene igrače Newcastlea, došao do golmana Nicka Popea, a onda pokušao petom da postigne gol. Tom prilikom se sapleo i završio na travnjaku, a kadrovi su brzo obišli svijet.

Kada su UEFA-ini zvaničnici prišli Leau nakon utakmice s nagradom za najboljeg aktera duela, Portugalac ljut na sebe to nije želio prihvatiti. Prvenstveno, mislio je da se radi o šali, ali je morao pozirati s nagradom na kraju zbog UEFA-inih protokola.

"Morao se slikati s peharom kojeg sigurno neće izložiti u svojoj dnevnoj sobi", navodi Gazzetta.

Ugledni list dodaje da se nakon dugo vremena cijela Leaova porodica nalazila na tribinama San Sira te navodi da je možda i zbog njih želio postići tako atraktivan pogodak, ali je na kraju "uprskao" najbolju situaciju za donijeti pobjedu svom timu.