Čudo od igrača
0

Anketa / Da li je Bellingham trenutno najbolji nogometaš na svijetu? Pogledajte kako je "uništio" Italiju

D. P.
Bellinghamov novi šou (Foto: Screenshot)
Bellinghamov novi šou (Foto: Screenshot)
Nogometaši Engleske preokretom su sinoć savladali Italiju i tako izborili plasman na Evropsko prvenstvo, a ponovo je čudesan bio Jude Bellingham koji vjerovatno ove sezone igra u najboljoj formi na svijetu od svih nogometaša.

Englezi su rezultatom 3:1 savladali Italiju i tako izborili Evropsko prvenstvo, a svoje rivale gurnuli u vrlo neprijatnu poziciju u kojoj će se boriti s Ukrajinom za direktan plasman.

Uz kapitena Harryja Kanea, koji je postigao dva gola, blistao je i Jude Bellingham, Realov as koji je zaslužan za prva dva gola Engleske.

Bellingham je prvo izborio jedanaesterac, da bi u nastavku utakmice izveo najljepši potez dana.

Prvo je klizećim startom oduzeo loptu Italijanima, a onda mu je lopta došla na vrhu svog šesnaesterca. Tada je Bellingham povukao sjajnu kontru, atraktivno prebacio loptu preko jednog italijanskog igrača, pretrčao skoro cijeli teren i asistirao Marcusu Rashfordu za potpuni preokret Engleza.

Majstoriju pogledajte ovdje.

Engleski mediji čak su pitali selektora Garetha Southgatea da li je Bellingham trenutno najbolji nogometaš na svijetu, na što je selektor odgovorio da pitanje "uopće nije glupo" te da Bellingham trenutno igra fantastično za jedan od najvećih klubova na svijetu.

Onima koji tvrde da je trenutno najbolji na svijetu u prilog ide nevjerovatan podatak da je ove sezone odigrao ukupno 13 utakmica i u njih devet dobio je nagradu za najboljeg igrača.