Nogomet
604

Crveni đavoli i đavolice u Zenici bodrili svoj klub do pobjede

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U organizaciji Udruženja Manchester United Bosne i Hercegovine i Hennessy Puba u Zenici danas je organizovano četvrto okupljanje Crvenih đavola koji su pratili gradski derbi između Manchester Cityja i Manchester Uniteda.

U navijačkoj atmosferi u zeničkom pubu uživalo je oko stotinu navijača koji su došli iz Tuzle, Sarajeva, Bugojna, Maglaja, Jajca, Ilijaša, Zagreba i Zenice sa ciljem da se prvenstveno upoznaju i druže, ali i da prate utakmicu svog kluba.

Uz navijačke pjesme i rekvizite, te slavlje nakon golova Manchester Uniteda proteklo je nedjeljno poslijepodne Crvenih đavola u Hennessy pubu. U izjavi za Klix.ba Muris Borić, jedan od navijača Uniteda, je kazao kako je ovo bila odlična prilika za druženje navijača iz cijele BiH i Hrvatske.

"Čast nam je da smo danas u Zenici mogli ugostiti navijače Uniteda iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske gdje smo uz zaista dobru navijačku atmosferu imali dobro nedjeljno poslijepodne. Ovo je bila prilika da se i lično upoznamo, razmijenimo mišljenja i isplaniramo već naredno okupljanje gdje ćemo ponovo 90 minuta bodriti svoj klub", kazao je Borić.

Utakmica je završena rezultatom 0:1, a navijači su imali razlog više da nastave sa druženjem i navijačkom atmosferom.