Evropska liga
100

Crvena Zvezda ubjedljiva protiv Ferencvaroša, United slavio nakon preokreta

N. K.
Crvena zvezda - Ferencvaroš (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Crvene zvezde pobijedili su na Marakani u 3. kolu Evropske lige ekipu Ferencvaroša rezultatom 4:1 te su se tako vratili u igru za plasman u nokaut fazu.

Zvezde je odlično igrala u prvom poluvremenu u kojem je imala vodstvo od 2:0 golovima Kange iz penala i Mitrovića deset minuta prije odlaska na odmor.

Nije se Zvezda tu zaustavila pa je do 60. minute postigla još dva gola. Strijelci su bili Katai i ponovo Kanga, dok je Zachariassen postigao počasni gol za goste iz Mađarske.

U redovima gostiju od prve minute je igrao Muhamed Bešić, Amer Gojak je ušao s klupe, dok su Adnan Kovačević i Eldar Čivić bili van konkurencije zbog povrede, odnosno crvenog kartona.

U drugoj utakmici ove grupe Monaco je s 3:1 pobijedio Trabzonspor. Dvostruki strijelac za Monaco bio je Ben Yedder, jedan je dodao Disasi, dok je Bakasetas postigao počasni gol za turski tim.

Ferencvaroš je ostao na diobi prvog mjesta s Monacom budući da oba tima imaju po šest bodova, dok Trabzonspor i Zvezda imaju po tri osvojena boda.

Od ostalih utakmica Evropske lige u ranijem terminu vrijedi izdvojiti pobjedu Manchester Uniteda nad Omonijom u gostima rezultatom 3:2. Na poluvremenu je bilo 1:0 za domaći tim, a Crveni vragovi su do pobjede došli preokretom u drugom poluvremenu.

Rezultati:

Crvena zvezda - Ferencvaroš 4:1

HJK - Ludogorets 1:1

Monaco - Trabzonspor 3:1

Omonia - Manchester United 2:3

Sheriff - Real Sociedad 0:2

Sturm - Lazio 0:0

Zurich - PSV 1:5