Ne ide na Mundijal
14

Crespo stao u odbranu Icardija: Sampaoli i Messi prave ekipu oko magičnog kruga

Klix.ba
Hernan Crespo (Foto: AFP)
Hernan Crespo (Foto: AFP)
Legendarni argentinski napadač Hernan Crespo kazao je da nogometaš Intera Mauro Icardi zaslužuje poziv u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo, ali da on nije dio "magičnog kruga" i da selektor Sampaoli i kapiten Lionel Messi misle drugačije.

Mediji u Argentini već mjesecima pišu o tome da Icardi neće dobiti poziv za Mundijal koji se igra u Rusiji, a pored njega, pod velikim upitnikom je i ofanzivac Juventusa Paolo Dybala.

Crespo smatra da je Icardi najbolji napadač na svijetu kada je u pitanju igra u kaznenom prostoru i da reprezentacija Argentine treba napadača kao što je on.

"Što se tiče igre u kaznenom prostoru, nema boljeg igrača na svijetu od Icardija. Kada tu primi loptu, onda je ubitačan. Nacionalni tim je trenutno napravljen oko nekog magičnog kruga, ako me razumijete, a Icardi nije dio tog kruga i nažalost on neće ići na Mundijal. To je moje mišljenje, reprezentacija Argentine treba takvog napadača, ali očito je da Sampaoli i Messi drugačije misle", rekao je Crespo.

Podsjećamo, argentinski mediji još prošle godine otkrili su da Icardi nije dio reprezentacije zbog afere koju je imao s bivšim saigračem Maxijem Lopezom i da je tu odluku donio isključivo Lionel Messi.