Zacemetirao "jedinicu"
12

Courtois: Golmani treniraju zajedno i takmiče se, a pritisak dolazi spolja

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Golman Real Madrida Thibaut Courtois objasnio je kako među golmanima izgleda situacija kada mediji vrše pritisak o izboru prvog golmana objasnivši kakav odnos ima sa Alphonseom Areolom, a kakav je imao sa Kaylorom Navasom.

Navas je tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Madrid i karijeru nastavio u PSG-u, gdje je odmah dobio mjesto prvog golmana tima, za razliku od Madrida gdje je na njegovo mjesto rezervnog čuvara mreže došao Alphonse Areola.

Courtois je objasnio da je odnos između golmana uvijek isti i da pritisak koji se stvara dolazi iz medija. On je rekao da to ne pokazuje stvarnu situaciju unutar ekipe.

"To što je Kaylor Navas otišao iz Real Madrida mi nije pomoglo, te situacije su kao u stvarnom životu. Na treninzima i unutar ekipe mi je bio partner, trenirali smo zajedno i takmičili se, a priča je više dolazila spolja. Unutar tima sve je isto kao i s Areolom - treniramo zajedno, obaveze su nam iste, samo nema toliko priče u medijima", istakao je Courtois.

Courtois je trenutno zacementiran na mjestu prvog golmana Real Madrida i čini se da je klub napravio pravi potez odlukom da dopusti Navasu napuštanje kluba i tako skine pritisak s pitanja izbora "jedinice" Kraljevskog kluba.