Prvo kolo Serije A
0

Corso: Milanski derbi će odlučiti Diego Milito

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Premijerno kolo u Seriji A je iza nas, a nogometna Italija sada se okreće velikom milanskom derbiju između Milana i Intera, koji je na programu u subotu.

Tokom ljeta daleko više brige je bilo u Milanu, jer je klub ostao bez nekoliko dosadašnjih ikona (trenera Ancelottija, Maldinija, Kake...), dok je Inter uprkos prodaji Zlatana Ibrahimovića zadovoljio navijače kupovinom Eto'a, Milita, Lucija.

No, nakon prvog odigranog kola više osmijeha ima u Milanu. Dvama pogocima Pata pobijedili su Sienu u gostima 2-1, dok je aktuelni prvak Inter odigrao samo 1-1 na San Siru protiv novog prvoligaša Barija. Šta donosi subota?

  • Žarko bih želio da pobijedi Inter, a i mislim da je Inter kvalitetnija ekipa. Isto tako, mislim da bi taj derbi mogao odlučiti Diego Milito. Mogla bi to biti njegova večer, jer je riječ o sjajnom napadaču - rekla je 68-godišnja legenda Intera Mario Corso.

Prošle godine je jedan od ova dva gradska derbija odlučio Ronaldinho pogotkom za 1-0 Milana. No, Corso je uvjeren da se sličan scenarij ovom prilikom neće dogoditi.

  • Ronaldinho više ne može igrati na nekadašnjem nivou, Inter nema razloga strahovati od njega.

Corso je u Seriji A, u dresu Intera, odigrao 502 utakmice, te je kao vezni igrač postigao 92 pogotka. U Italiji su ga zvali "Božjom ljevicom", jer je u svoje vrijeme bio vjerovatno ponajbolji lijevonogi igrač u Italiji, istančane kvalitete za slobodne udarce. Ukupno je Corso i 23 puta nastupio u dresu talijanske reprezentacije.